Хари Реднап даде своето мнение за решението на селекционера на Англия Рой Ходжсън да не повика Рио Фърдинанд в състава за Евро 2012. Мениджърът на Тотнъм разкри, че ако е бил на мястото на Ходжсън е щял да вземе защитника на Манчестър Юнайтед в групата за турнира.

Очакваше се Реднап да бъде обявен за селекционер на „трите лъва“ по-рано през годината след напускането на Фабио Капело. Вместо това обаче от Футболната Асоциация избраха Ходжсън, който вече претърпя доста критики за решенията си.

Той остави Фърдинанд извън първоначалния си състав заради „футболни причини“. След контузията на Гари Кейхил обаче се очакваше Фърдинанд все пак да бъде повикан за заместник, но вместо това Ходжсън избра младока от Ливърпул Мартин Кели, което предизвика полемики, дали наистина решението на Ходжсън е чисто футболно или е породено от напрежението между Фърдинанд и Джон Тери.

Братът на Рио - Антон Фърдинанд в момента очаква съдебно заседание с Джон Тери след обвинението, че защитникът на Челси е обидил на расова основа играча на Куинс Парк Рейджърс.

Реднап обаче явно не е на мнението на Ходжсън и признава, че при всички случаи би взел в отбора си Рио.

„Аз съм най-големият фен на Рио, никой не е бил някога по-голям фен на Рио от мен. Бих го искал във всеки отбор“, сподели Реднап. „Но това бе трудно за Рой. Това е неговото решение. Очевидно има повече от това, но ние просто трябва да застанем зад Рой и отбора.“