Нападателят на Челси Дидие Дрогба вдъхновил съотборниците си с пламенна реч преди началото на финала за Купата на Англия в събота. „Сините” спечелиха с попадение именно на африканския голмайстор в продълженията, но се оказа, че неговите думи също са повлияли на изхода на двубоя.

29-годишният футболист събрал всичките си съотборници преди първия съдийски сигнал и напълно в разрез със спокойната си същност, ги вдъхновил в речта си. По принцип в Челси капитанът Джон Тери е този, които подбужда страстта в тима, но защитникът разкри, че що се отнася до речи – Дидие Дрогба е най-добрият.

Тери сподели: „Дидие ни събра всички заедно преди мача за групова прегръдка и ни изнесе реч. Беше страхотна реч. Той просто каза: „Аз съм нервен, всички сме нервни, чувстваме се еднакво. Но знам едно със сигурност – ще се борим и всеки ще се раздаде докрай за другия.”

„След това той погледна всеки в очите и беше много вълнуващо. Стана много добре. Не знаехме какво иска да прави, той просто събра всички.”

Самият Дрогба отказа да приеме похвалите за стореното. „Знаем, че не е лесно да си футболист на Челси, затова винаги трябва да сме задружни. Трябваше просто да намеря правилните думи, с които да обясня това,” заяви нападателят.

На въпрос защо напусна терена веднага след последния съдийски сигнал на „Уембли”, Дрогба разкри: „Последвах Жозе Моуриньо в тунела, защото исках да му кажа от какво значение е той за мен. Причината да съм тук е той, както и Роман Абрамович. Те ми дадоха шанс и аз искам да им се отблагодаря.”