Лука Модрич е можел да бъде футболист на Манчестър Юнайтед, но до преговори изобщо не се е стигнало, а в основата на причината е Димитър Бербатов. Това разкри журналистът Даниел Тейлър, който разкрива интересната ситуация от 2011 година.

За какво става дума? По това време Модрич вече е голямата звезда на Тотнъм и изявите му привличат интереса на Сър Алекс Фъргюсън, който го иска в редиците си.

Само че в крайна сметка шотландецът и шефът Дейвид Гил решават да не влизат в преговори с "шпорите" заради лошите преживявания по време на преминаването на Димитър Бербатов от "Уайт Харт Лейн".

"Фъргюсън знаеше, че хърватинът има интерес към трансфер в Манчестър, където да заеме мястото след оттеглянето на Пол Скоулс", разказва Тейлър. "При обикновено обстоятелства Модрич щеше да е идеалното попълнение. Това обаче не бяха обикновени обстоятелства."

"Фъргюсън никога не забрави какво бе да преговаря с Леви в проточилата се трансферна сага с Димитър Бербатов. И когато повдигна въпроса на изпълнителния директор Дейвид Гил, двамата се разбраха, че нямах нервите да минат през това отново."

"Колкото и да беше добър Модрич, те просто не можеха да понесат още едни преговори с президента на Спърс."

По следите на бомбите и лукса