Расистките скандали в Англия продължават, а последната жертва е футболистът на Болтън Марвин Сордел.

Група фенове на Милуол издигнаха обиден транспарант срещу Сордел в мача срещу Дарби Каунти.

Стюардите на стадиона и полицията бързо успя да свали транспаранта, а освен това бяха арестувани шестима от привържениците на Милуол.

От полицията в Лондон обявиха, че шестимата мъже са задържани за нарушаване на публичния ред.

Само преди няколко дни ръководството на английския втородивизионен Милуол наказа 13-годишен фен заради обиди на расистка основа към футболиста на Болтън миналия месец. Привърженикът няма право да посещава мачове на отбора, а лондонският тим ще съдейства за неговото обучаване по специална програма.

„Ние проведохме собствено разследван на инцидента и идентифицирахме фен на нашия отбор, който е отправял обиди на расистка основа към нападателя на Болтън Марвин Сордел. Привърженикът на нашия отбор е на 13 години и сам си призна за обидите“, се казва в изявление на Милуол.

Привърженикът на лъвовете е изпратил писмено изявление до Сордел. Както е известно футболисти на английския клуб Болтън, където играе Мартин Петров, се оплакаха от проява на расизъм от страна на фенове на съперника във втора дивизия Милуол.

Нападателят Марвин Сордел написа в Туитър, че привържениците на лондонския клуб са обиждали него, Чун-йон Лий, Дарън Пратли и Беник Афобе, а полицията не е обърнала внимание. Това се случи при загубата с 1:2 в мач от Чемпиъншип през миналия месец.