Английските медии съобщават днес, че отбора на Тотнъм е стопирал трансфера на Дарън Бент в друг клуб, тъй като се очаква развитие около сагата с българската звезда на "шпорите" Димитър Бербатов.

24-годишният нападател е спряган за почти сигурен напускащ на стадион "Уайт Харт Лейн", тъй като не впечатли след трансфера си в Северен Лондон от друг лондонски клуб Чарлтън за рекордните 16,5 милиона евро през миналата година.

Мениджърът на Тотнъм Хуанде Рамос вече започва да разчиства терена от играчи, които бяха наложени от Мартин Йол, като тима ще напуснат почти сигурно Йонес Кабул и Паскал Шимбонда.

Но "шпорите" са отхвърлили сериозни оферта за Бент от страна на Астън Вила и Съндърланд, тъй като Рамос чака да разбере какво ще стане с Бербо.

Според медиите на Острова, ако Митко остане в клуба, той ще продължава да си партнира с Роби Кийн в атаката на тима, а Бент ще бъде продаден, но ако благоевградчанинът премине в Манчестър Юнайтед, бившата звезда на Ипсуич и Чарлтън ще бъде партньорът на Кийн в атаката на носителя на Купата на Лигата.