Новият мениджър на Тотнъм Хуанде Рамос допусна първият си гаф начело на „шпорите”. Явно неподозиращ за враждата между Тотнъм и Арсенал, испанецът призна, че стилът на игра на кръвния враг му харесва най-много и би искал неговият тим да подражава на този стил на игра. Най-вероятно това изказване ще бъде прието тежко от привържениците на „шпорите”, които ненавиждат своя вечен враг.

След равенството през уикенда, тимът на Митко Бербатов вече е извън зоната на изпадащите. Рамос обаче знае, че има да свършо още много работа и вече има изградена концепция за начина, по който Тотнъм трябва да играе.

В Испания той е известен като треньора, чийто тимове играят открит и атакуващ футбол. Същата философия има и мениджърът на „артилеристите” Арсен Венгер, затова и испанецът иска да пренесе стила на игра на „топчиите” на „Уайт Харт Лейн”.

„В момента Арсенал е отбора, който е в най-добра форма и играе най-добър футбол. Те са най-близо до моята философия за игра. Това е игра базирана на много скорост, пасове и владеене на топката”, обяснява бившият наставник на Севиля. „За тази цел обаче ти трябват подходящите играчи”.

Рамос признава, че е очарован и от друг лондонски клуб – Челси: „Мога да кажа добри неща и за Челси, въпреки че те притежават коренно различни характеристика. Те залагат на физическа сила и агресия, не толкова красива игра, но постоянна”.

„С една дума, ефективна”, допълни специалистът.