Новият наставник на Тотнъм Хуанде Рамос не бе особено впечатлен от продукцията на своите момчета в първия си мач начело на тима. Роби Кийн и Паскал Шимбонда класираха „шпорите” за четвъртфиналите в турнира за Карлинг Къп. Успехът над Блекпуул с 2:0 обаче не бе твърде убедителен.

Рамос заяви: „Ако гледаме критично, пропуснахме твърде много положения срещу Блекпуул. Срещу такъв отбор не би трябвало да ги пропускаме, защото все пак е тим от по-долна дивизия. Позитивното е, че момчетата показаха воля за победа. Те се бориха здраво за нея – само три дни след последния си мач.”

„Най-важното все пак бе победата и резултата. Отборът игра добре като цяло и имаше някои добри моменти в мача. Този резултат ни дава възможност да гледаме напред,” продължи Рамос. „Резултатът бе от огромно значение за самочувствието на тима. Затова пуснах най-доброто. Беше важно да спрем серията от слаби резултати.”

Испанският специалист продължи: „Естествено, аз съм в този клуб само от три дни. Отборът се нуждае от подобрения във всички зони, но ние разполагаме с екип от страхотни професионалисти. Надявам се бързо да постигнем нещо, но с толкова много мачове един след друг, ще бъде малко трудно да работим върху слабостите.”

От пейката Рамос говореше на своите играчи на английски и заяви, че това ще е единственият език, използван за комуникация в съблекалнята от него. „Всичко, което казах на играчите, бе на английски. За онова, което не се сещах, ми помагаше Гус Пойет,” призна Хуанде Рамос.