Напрежението между Ливърпул и Манчестър Юнайтед около „аферата Хайнце” нарасна още повече, след като наставникът от „АнфийлдРафа Бенитес, започна словесна война срещу Комисията на Висшата лига, както и срещу „червените дяволи”.

Гарбриел Хайнце се опита да премине в Ливърпул, но трансферът не се осъществи, след като комисията от Премиършип отсъди в полза на Юнайтед.

„Искам да попитам съответните органи от футболната асоциация няколко неща, като например, как може играч, с официален договор да бъде третиран по този начин. Той притежава документ, който изрично разкрива условията, при които има право да напусне „Олд Трафорд”. От комисията обаче, предпочитат да вярват на някой друг, който бил допуснал грешка. Знам, че по време на заседанието, към Ливърпул са били отправени невероятни обвинения. Как може да се допуска такова нещо”, сподели разгневеният Бенитес.

„След това, искам да попитам, как така все играем толкова много мачове като гости, още в началото на сезона, особено след почивка за международни мачове”, пита още Рафа.

„Още един въпрос искам да задам. Защо имахме толкова проблеми около трансфера на Масчерано, а Тевес премина в Юнайтед толкова бързо. Явно, че ще ни се наложи да се борим срещу всички решения, които ще бъдат отсъдени срещу нас”, завърши гневно специалистът.