Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитез се изказа в подкрепа на идеята на новите собственици на отбора – американците Том Хикс и Джордж Гилет, да преразгледат първоначалната идея новият стадион да бъде за 60000 зрители.

„Говорихме за 60000 фенове, но ще бъде повече от фантастично, ако има възможност бройката да бъде увеличена на 70 или дори 80000.”, каза испанецът пред журналисти.

„Повече наши привърженици ще могат да ни подкрепят и това ще има двоен положителен ефект. От една страна ще бъде добре за футболистите, а от друга за приходите на клуба от продажба на билети. Идеята е повече от добра.”, каза още Рафа.

Изграждането на нов стадион е само част от работата, която трябва да свършат новите собственици, за да може Ливърпул да се изравни по този показател до Манчестър Юнайтед и Челси, смята Бенитез.

Той още вярва, че клуба се движи в правилната посока, но нещата трябва да се ускорят.

„Положението е ясно – трябва да подобрим много неща. Не е нужно да се пръскат по 100 млн. паунда за нови играчи всяка година, за да се развива отбора. Ние сме топ отбор, играем в Шампионската лига и трябва да търсим други начини да се развива отбора.”, добави Рафа.

Ливърпул играе на „Анфийлд” от 1892 година, а новото съоръжение ще се намира някъде около Стенли Парк, пространството, което е между „Анфийлд” и стадиона на Евертън „Гудисън Парк”.

Най-много публика на „Анфийлд” е имало през 1952 година в мач на Ливърпул с Уулвърхемптън от ФА Къп. Тогава е имало 62000 зрители, а сега само по 45000 се събират на домакинските мачове на „червените”.