Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес е най-добрият треньор в света според резултати от анкети в три от водещите всекидневници на Стария континент.

Испанските „Ас” и „Марка”, както и италианският „Гадзета дело Спорт” пуснаха анкети в своите електронни издания, в които посетителите посочват Бенитес, като най-добрия специалист в момента. Испанецът изпреварва значително имена като сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед) и Жозе Моуроньо (Интер).

В допитването на вестник „Марка” Бенитес печели 44 % от гласовете. На втора позиция е наставникът на Барселона Пеп Гуардиола (28%), а трети се нарежда Арсен Венгер от Арсенал (7 %).

Според читателите на „Ас” наставникът на „червените” също окупира първото място с 34 от гласовете. Втори отново е Гуардиола, а трети остана селекционерът на националния тим на Испания Висенте Дел Боске.

В Италия Рафа Бенитес печели доверието на 24,6 от гласувалите, което му отрежда място пред сър Алекс Фъргюсън. Шотландецът е получава 17,2 %, а бившият наставник на Челси и по настоящем Интер – Жозе Моуриньо е трети с 15 %.