Манчестър Сити записа първи точки в Премиършип, след като победи с класическото 3:0 гостуващия тим на Уест Хем във втория кръг на първенството.

Двубоят ще се запомни най-вече с ужасната контузия, която получи капитанът на Сити Майка Ричардс. В 47-мата минута той се сблъска със съотборника си Там Бен Хаим и остана да лежи на земята. Двубоят бе прекъснат за близо 10 минути, за да се окаже медицинска помощ на Ричардс, който бе откаран в местна болница.

Българският национал Мартин Петров започна като титуляр и бе един от най-добрите на терена за своя тим. Крилото асистира за първия гол на Сити, а в 77-мата минута бе заменен от Келвин Етуху.

Успехът не дойде лесно за „гражданите”, след като първото попадение падна в 65-тата минута. Мартин Петров центрира топката в наказателното поле на Уест Хем, Ъпсън не успя да изчисти, от което се възползва Даниел Стъридж.

5 минути по-късно Елано удвои преднината на Сити след асистенция на Стивън Айрлънд.

Комбинацията се повтори в 76-тата минута, когато бразилецът със страхотен изстрел вкара втория си гол в мача, с което оформи крайното 3:0.