Защитникът на Ливърпул Джон Арне Рийзе остана шокиран, когато откри, че чекът със заплатата му е изчезнал, а малко по-късно се появи в Интернет, разкривайки заплатата, адреса и осигурителния му номер.

Чекът разкрива, че той получава точно 139634 паунда на месец. От тях той прибира над 82000, докато 55500 влизат в хазната на кралицата във формата на данъци.

Норвежецът е бесен от случилото се и е убеден, че чекът е бил откраднат. „Въпросът е сериозен и ще бъде разследван внимателно,” заяви близък до Рийзе.

Сред други интересни детайли в чека е бонус от 250 паунда, както и удържани 36 паунда за билети – явно и футболистите не получават нищо безплатно.

Така сборът от заплатата 120000, плюс бонуса от 250, както и 4000 паунда на мач и за участия в Шампионската лига – 15384, се получават точно139634 паунда.

От тази цифра се изваждат 55 508 за данъци, както и 1611 за осигуровки, а освен това и 65 паунда за храна, и 36 за билети. Общо 304137 паунда се удържат на Рийзе само за данъци всяка година.

27-годишният Рийзе обаче е по-притеснен не от цифрите, изнесени пред целия свят, а от факта, че на чека фигурира адресът му и номерът на националната му осигуровка.

Ясно се вижда, че върху чека пише – „Поверително и лично”. Според информацията, чекът е бил взет през месец април и се отнася до заплатата на Рийзе за миналия септември.

Приятел на Рийзе сподели: „Джон не е от хората, който си хвърлят чековете в коша за боклук. Явно е бил откраднат.”

Норвежецът е най-силно притеснен от факта, че адресът му вече е публично достояние, както и за номера на осигуровката му, който може да бъде ползван от измамници.

По-рано тази година и други звезди на Ливърпул – Пепе Рейна, Питър Крауч, Йежи Дудек и Даниел Агер станаха жертви на кражби в домовете си. При Рийзе обаче няма никакви следи от влизане с взлом.

От полицията заявиха, че при тях не е постъпвало официално оплакване от страна на Джон Арне Рийзе.