От “Фенуей Спортс Груп” и Ливърпул официално обявиха промените в ръководството на клуба, които се очакваха по-рано този месец. Изпълняващият до този момент длъжността на търговски директор Йън Айър става изпълнителен бос на клуба от “Анфийлд”, докато Дамиен Комоли, който досега бе директор по футболна стратегия от днес ще заема позицията на футболен директор.

“Йън има огромен опит, придобит от работата си в спортния бизнес и медии в последните 15 години и ние сме много доволни да обявим неговото назначаване днес. Търсихме усилено и се срещнахме с някои изключителни кандидати, които искаха поста, но в крайна сметка, вече работили с Йън, знаехме, че той притежава всички необходими качества, за да води клуба”, коментира собственикът на клуба Джон Хенри. Американецът изтъкна, че заслугата за привличането на банката Standard Chartered като генерален спонсор на клуба е основно на Айър.“Най-важното обаче е, че Йън е Ливърпул и разбира връзката между клуба, феновете и града. Той ще изиграе ключова роля в бъдещите ни планове.”

“Имам удоволствието също да съобщя за назначаването на Дамиен Комоли като футболен директор. В краткия период откакто е в клуба той ни впечатли с отличните си познания в спорта, работната си етика и проницателността си.

Комоли има значителен принос за развитието на първия отбор и академията”, каза Хенри по адрес на Комоли. Именно бившият бос на Тотнъм Хотспър бе в основата на трансферите на Луис Суарес и Анди Керъл през януари.