В Манчестър Сити не са притеснени от ужасяващите си постижения в мачовете с Евертън на "Гудисън парк". Двата тима се срещат в Ливърпул в събота вечер.

Победата е задължителна за "гражданите", които преследват титлата на Англия и победи в последните им два двубоя ще им я донесат. В същото време обаче, те имат само една победа от последните си 15 мача на "Гудисън".

Този стряскащ факт обаче не притеснява мениджъра на гостите Мануел Пелегрини и той е уверен, че на тази лоша серия ще бъде сложен край.

"Миналото си е минало, а ние все пак живеем в настоящето. Надявам се да разбием тази традиция и да победим. Но няма спор, че в която и фаза на сезона да срещнем Евертън, това ще е тежък мач за нас."

"Техният мениджър Роберто Мартинес върши страхотна работа, по същия начин както го правеше преди това и в Уигън. Точно затова сме сигурни, че ще имаме много тежък мач там", сподели Пелегрини.

Въпреки че Сити държи съдбата на титлата в своите ръце, чилиецът не иска да определя тима си като фаворит за нея, тъй като предстоят три нелеки мача.

"Във футбола никога не знаеш нищо със сигурност. Затова можем да се опитаме да направим само това, което зависи от нас, а то е да спечелим мачовете си."

"Разбира се, че е по-хубаво да зависиш само от себе си. Точно затова мотивацията на момчетата е огромна и се надявам да го покажем и на терена", сподели още мениджърът на Сити.