Нападателят Дарайъш Васел се присъедини към Валери Божинов и Роландо Бианки в лазарета на Манчестър Сити и ще бъде аут за около две седмици, след получи контузия в коляното.

„Васел е аут заради контузия. Пуснахме го вкъщи след тренировката в петък. Същият ден той премина преглед със скенер и се оказа, че има травма в коляното, която не смятам, че е толкова сериозна, но той няма да може да играе няколко седмици. Както винаги, когато ти се контузи играч в една зона на отбора, тогава следва контузия на втори, трети играч в същата зона”, коментира мениджърът на „гражданите” Свен Йоран Ериксон.

Бианки получи травма в четвъртък, Васел в петък, а Мпенза в събота. Емил бе сменен от мен на полувремето в събота, след като получи контузия в бедрото и имахме доста проблеми след мача. Чорлука изигра два тежки мача на тежки терени и неговото пускане в игра бе рисковано, но нямаше проблеми. Елано измина дълъг път обратно от Бразилия и винаги има риск, когато си малко уморен и не си готов на 100%. Но аз говорих с докторите и физиотерапевтите и те смятат, че всички ще бъдат готови за следващия уикенд, но нищо все още не е сигурно на този етап”, завърши шведът.