Мениджърът на Съндърланд Рой Кийн си навлече проблеми, след като влезе в конфликт с рефера Питър Уолтън по време на съботния двубой с Челси. Освен това бившият играч на Манчестър Юнайтед се спречка и с капитана на противниковия тим Джон Тери.

Заради тези си бурни изяви Кийн може да получи първото наказание в мениджърската си кариера. Той побесня, след като Уолтън даде спорна дузпа на Челси, а след това изгони неговия играч Лиъм Милър, за леко нарушение срещу Джон Тери.

Кийн заяви: „Дузпата уби мача. Тъкмо бяхме започнали да намираме играта си, а когато губиш с 0:1, винаги имаш шанс, особено като се види колко много попадения падат в края на мачовете напоследък.”

„Не видях добре дузпата, но когато играеш срещу Челси, винаги има вероятност реферът лекичко да наклони везните към тях,” добави младият специалист. „За червения картон, няма съмнение, че когато вдигнеш ръце, не оставяш шанс на съдията. Но можеше и да се избегне. Ясно е, че не можеш да влизаш в краката на капитана на Англия, тъй като това бе превърна в огромен въпрос от Тери. Естествено, че имаше фаул, но дотук. Нямаше умисъл или грубост. Сега той ще пропусне три мача. Реакцията на Джон ме разочарова,” коментира още Рой Кийн.