Селекционерът на английския национален отбор Рой Ходжсън ще трябва да се справи с проблем в защитата в навечерието на новата порция евроквалификации. Той загуби младия талант от Евертън Джон Стоунс заради травма. 

Бранителят получи контузия в двубоя на "карамелите" с Манчестър Юнайтед в неделя следобед. Той веднага беше сменен и изнесен на носилка, а впоследствие и откаран в болница, за да се направят подробни медицински прегледи. 

След тях беше установено, че младокът има увредени кръстни връзки на глезена. Добрата новина за мениджърския щаб на мърсисайдци е, че няма разкъсване, което би го извадило от терените за няколко месеца. 

Сегашното лечение на защитника ще изисква около месец, а при по-добро възстановяване - и по-малко. Това означава, че със сигурност Стоунс отпада от сметките за мачовете на Англия със Сан Марино и Естония. 

Надеждите на Евертън са да се завърне за битката с Астън Вила след паузата във Висшата лига за мачовете на националните отбори, но такава вероятност към този момент граничи с фантастиката.