Защитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Видич призна, че страхът му от самолети се увеличава непрекъснато. Сръбският бранител сподели най-съкровените си тревоги пред клубното списание на Юнайтед.

„С всеки полет се притеснявам все повече и повече. Жена ми също не е много спокойна на самолет, и затова колкото повече пътувам с нея, толкова по-нервен се чувствам. Естествено, трябва да пътувам доста с Манчестър Юнайтед, така че понякога си мисля, че колкото повече летя, толкова по-голям е шансът нещо да се обърка.”

Видич казва още: „Мисля, че сър Боби Чарлтън е невероятен. Той е попадал в невероятна катастрофа със самолет и въпреки това продължава да лети. Той е много, много смел мъж. Не мога да си представя аз да го правя.”

Видич смята, че тренировките с играчи като Рууни, Роналдо, Тевес и Саха са му помогнали да стане по-добър футболист. „Тренировките с такива играчи могат да помогнат на всеки. И не става дума само да тези четирима. Има толкова много страхотни играчи тук, момчета, които могат да те победят и един на един,” заяви сърбинът. „От моя гледна точка, това е страхотно, защото ми помага да си пасна на мястото. Има и конкуренция за титулярно място, и мога да разчитам на много препятствия на тренировка. Това ми помага да ставам по-добър и да запазя мястото си в стартовия състав.”

Видич отличи Робин Ван Перси от Арсенал, Дидие Дрогба от Челси, Кенуайн Джоунс от Съндърленд, Якубу от Евертън и Емил Хески от Уигън като най-силните нападатели, срещу които се е изправял. „Всеки си има различни качества и няма двама нападатели, които да играят по един и същ начин. Не съм играл все още срещу Фернандо Торес, но той изглежда много добър,” добави централният защитник на Манчестър Юнайтед.