Привържениците на Манчестър Юнайтед, които продължават с протестите си срещу американските собственици на клуба, предприеха нова стъпка, призовавайки легендите на „червените дяволи” да ги подкрепят в действията им.

В сряда вечер това направи английския национал Дейвид Бекъм, който в момента защитава цветовете на Милан. Бившият халф на „червените дяволи” си тръгна от „Олд Трафорд” с жълто-зелено шалче, а от фенклуба на отбора призоваха и други легенди на отбора като Ерик Кантона и Петър Шмайхел да станат съпричастни към протестите.

„Сигурен съм, че сте видели този невероятен момент, когато Бекъм сложи жълто-зеления шал. Това е един от моментите, който оправдава всички наши усилия положени до тук. Показваме нашата сила. Приветствахме с добре дошъл легенда на „Олд Трафорд” – сега трябва да се възползваме от момента и да доведем и други наши герои зад нашата кауза. Писахме писма до Бекъм, Кантона и всички други легенди именно с молбата да ни подкрепят”, се казва в отворено писмо разпространено от протестиращите фенове, чиято организация вече наброява над 130000 души.