Новината, която всички на Острова подозират, че ще се случи, се очаква да стане факт съвсем скоро. До края на месеца колумбийският нападател Радамел Фалкао ще има среща с мениджъра на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал, за да дискутират бъдещето му. 

На нея ще присъства и генералният директор на "червените дяволи" Ед Уудуърд, който дава зелена светлина за различните сделки. Очаква се тогава на звездата да бъде съобщено, че няма да бъде ангажиран за постоянно. 

В момента Фалкао е под наем до края на сезона от Монако. За него бяха платени 6 млн. евро през август, а ако Юнайтед искат да го вземат, ще трябва да платят за подписа му 60 млн. евро. Но с оглед представянето на колумбиеца, това е просто невъзможно. 

Фалкао има само четири гола от началото на сезона. Освен това наскоро навърши 29 години и Ван Гаал не изглежда склонен да плаща толкова много пари за играч, преминал зенита на кариерата си. 

Интерес към футболиста иначе не липсва. Той е следен от отбори като Ювентус, Реал Мадрид и т.н. Очаква се до края на август да има яснота къде ще играе колумбийският нападател. Цената му остава 60 млн. евро.