Загадъчни и мистериозни неща се случват в дома на вратаря на Арсенал Малуел Алмуния, съобщи "Сън". Самият футболист имаше смелостта да разкрие, че се е срещал с привидение от отвъдното. Според признанието на играча, в дома му в Хартфордшир живее дух. Както разказва 30-годишният испанец, една нощ чул грохот, след това с крайчица на окото си видял странна субстанция, която бродела из дома му.

Алмуния бил така изплашен, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер му позволил да закъснее за тренировка, за да успокои жена си, която изпаднала в шок.

„Нямам кой знае колко голяма къща, но тя пази много тайни и истории, които оправдават съществуването на призраци. Домът ми се намира на място, където преди е имало психиатрична клиника. Тук са се помещавали психично болни хора, които са преживели Втората световна война”, разкри Алмуния.

„Говорихме със съседите ни и те ни обясниха, че това е съвсем нормално явление. Вероятно им и свръхестествени сили”, добави стражът.

Според английския таблиод „Сън”, все още не може да се каже дали тази история е истина, тъй като играчите са способни да измислят какви ли не истории, за да оправдаят закъснението си за тренировка.