Много любопитни факти от пищното парти по случай рождения ден на Саломон Калу излязоха наяве. Голяма част от отбора на Челси, сред които Михаел Балак, Дидие Дрогба, Майкъл Есиен и Пауло Ферейра, празнува заедно със своя съотборник, като в крайна сметка милионерите са похарчили 120000 паунда само за една нощ.

Потърпевш от шумния празник на звездите на „сините” се е оказал не кой да е, а Принц Хари. Той е искал да резервира любимата си мача във ВИП-зоната на известната лондонска дискотека „Уиски Мист”. Принцът обаче бил неприятно сюрпризиран от факта, че цялата ВИП-зона била резервирана за партито на Калу.

Хари обаче приел този факт много спокойно, като седнал в главната част на дискотеката и дори почерпил купонджиите с бутилка шампанско.

На самия купон най-много се охарчил Франк Лампард, който дал 60 хиляди паунда без дори да пие алкохол на партито. В края на нощта той зарадвал сервитьорката с бакшиш от…10 бона, след което се прибрал със своето Бентли.

Рожденикът Калу, който също не близнал алкохол, изхарчил 34 хиляди паунда. Компанията поръчала 30 бутилки шампанско „Дом Периньон”, както и 10 бутилки текила „Патрон”.

Есиен пък се разделил със „само” 20 хиляди за специална реколта „Дом Периньон”. Други играчи са заложили специален тропически коктейл, струващ скромните 400 паунда.

Звездите били заобиколени през цялата нощ от красавици, а какво е станало след купона, само можем да гадаем…