Аматьорският Дройлсдън може да бъде изхвърлен от борбата за Купата на Англия, ако се окаже, че голмайсторът на тима Шон Нютън е играл, докато е трябвало да изтърпи наказание за пети жълт картон. Малкият тим победи снощи след преиграване Честърфийлд с 2:1, благодарение на попаденията на Нютън. Така Дройлсдън си осигури място в трети кръг, където би трябвало да срещне Ипсуич.

Мачовете с Честърфийлд бяха изпълнени с напрежение, след като два пъти бяха отлагани, заради мъгла и заради проблем с осветлението. Първата среща приключи при 2:2, отново по странен начин. Честърфийлд допуснаха умишлено изравняването, след като бяха успели да поведат, докато футболист на противника лежеше на земята заради контузия.

Случаят със санкцията на Шон Нютън ще се разглежда на 29 декември, за да се знае кой тим отива в трети кръг, който по програма е на 3 януари 2009 година. Футболната Асоциация обаче вероятно няма да се смили над Дройлсдън, тъй като по тяхна информация клубът от Северната Конференция е бил предупреден за наказанието на Нютън на 10 декември.