Хосеп Гуардиола избра да продължи треньорската си кариера в Манчестър Сити и да напусне Байерн Мюнхен. Основната причина той да избере да продължи кариерата си на „Етихад“ е приятелството му с Чики Бегиристайн и Феран Сориано. Пеп е в отлични взаимоотношения с двамата от периода, в който те работеха заедно в Барселона.

Бегиристайн и Сориано са важни хора в треньорската кариера на Гуардиола. Именно с тях той успя да запише най-големите успехи начело на Барселона.

Освен това Гуардиола спази обещанието си, което даде на Бегиристайн през 2012 година, когато испанският специалист предпочете офертата на Байерн Мюнхен през тази на „гражданите“.

Друга причина Гуардиола да реши да напусне Байерн точно в този момент е конфликтът му с някои от играчите, за които сигнализираха германските издания.

В Манчестър Сити Хосеп Гуардиола ще може да изгради свой проект, като ще разполага 198 милиона евро за селекция през лятото. Също така на „Етихад“ Гуардиола ще завари доста играчи, които напълно отговарят на стила му, като Кевин де Брюин, Серхио Агуеро, Давид Силва.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS