Президентът на Уигън Атлетик Дейв Уилън обвини Футболната асоциация на Англия в двоен аршин, след като нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се отърва от сурово наказание за удара си с лакът в лицето на полузащитника на „латикс” Джеймс Макарти.

Рууни удари футболиста на Уигън няколко минути след началото на второто полувреме на мача, който „червените дяволи” победиха с 4:0, а нападателят вкара едно попадение и асистира за друго.

Главният арбитър на срещата Марк Клатънбърг видя инцидента, но единствено отсъди фаул в полза на Уигън, като дори не показа жълт картон на играча на Юнайтед. След като от асоциацията изчакаха официалния доклад на съдията, бе взето решение Рууни да не бъде наказван.

„Не мога да разбера защо от Футболната асоциация не предприеха някакви мерки. Манчестър Юнайтед е велик клуб, Фърги е най-добрият мениджър, но реферите просто се страхуват да прилагат правилата когато става дума за Юнайтед. Не знам защо се получава така”, заяви Дейв Уилън.

„Отборът на Манчестър Юнайтед е трениран по-различен начин в сравнение с другите клубове. Бих искал Уиган да бъде третиран така. Би ми се искало да се разминаваме с някои неща, така както го правят Юнайтед.”

„Марк Клатънбърг е добър рефер. Не мога да повярвам, че Рууни не бе изгонен. Ако това беше наш футболист, той със сигурност щеше да бъде отстранен. Рууни бе само на няколко метра от рефера и ударът с лакът бе умишлен”, каза още Уилън.