Президентът на хърватската футболна федерация Зорислав Сребрич е бил арестуван на летището в Лондон, след като е опитал да открадне канцеларски принадлежности от магазин на летище „Гетуик”.

Английският таблоид „Сън” съобщи днес, че 67-годишния Сребрич е извършил кражбата по време на вчерашното пристигане на хърватския национален отбор по футбол в Лондон за важната евроквалификация с Англия днес на стадион „Уембли”.

От своя страна хърватската федерация разпространи изявление: „Вярно е, че Зорислав Сребрич е имал леки неприятности вчера, за което е бил разпитван. Истината е, че той е отишъл да си купи вестник, но след като е видял, че играчите идват към него, се е опитал да им осигури отделен коридор за да не чакат на опашката. Но лондонският полицай, който е бил наблизо е помислил, че Сребрич се опитва да избяга и да не си плати, което е абсолютен нонсенс. За да бъде абсурдът пълен, Сребрич е бил заведен в полицейски участък, където много бързо е станало ясно, че се е получило едно голямо недоразумение. Но процедурата е такава, че вместо пет минути, Сребрич е трябвало да остане там за малко по-дълго време. Според неговите думи, в полицията са били много учтиви към него”.