Президентът на Британските авиолинии (British Airways) Мартин Броутън е почти сигурният нов изпълнителен директор на Ливърпул. Видният английски бизнесмен е бил потърсен от собствениците на клуба Том Хикс и Джилет, като Броутън трябва да даде своя окончателен отговор до няколко дни.

Според медиите в Англия именно назначаването на изпълнителен директор в клуба е била основната тема, която е дискутирана на срещата на Хикс и Джилет в Лондон през седмицата. Двамата американци преговаряха в продължение на три дни в английската столица, в опитите си да намерят изход от кризата.

Както е известно, Хикс и Джилет отказаха последната оферта на американската групировка Рьоне груп, която бе готова да налее 110 млн. паунда и да осигури 25 млн. паунда за нови попълнения през лятото срещу 40 % от акциите на клуба. Крайният срок за осъществяване на сделката, поставен от нюйоркската компания изтече в понеделник.

Американците вярват, че с хода си да назначат видна личност начело, ще помогне в търсенето на нови инвеститори и намирането на достатъчно средства, за да могат те да рефинансират заемите си, които натрупаха на гърба на клуба в последните няколко години. Собствениците трябва да осигурят 100 млн. паунда в срок до 31 юни, за да получат нови гаранции по кредита си, който е в размер на 237 млн. от британската валута.

Преди няколко дни административният директор на клуба Кричсън Пърслоу коментира, че интерес към отбора проявяват шест независими инвеститора. Проблем за всички тях обаче са високите финансови претенции на Хикс и Джилет, които до този момент провалят всички възможности за постъпването на свежи пари в клуба.