Играчите на Ливърпул ще си разделят 2.5 милиона паунда, ако спечелят Шампионската лига, разкри "Дейли Мейл". „Червените” достигнаха финала, но за да получат крупната сума, ще трябва да победят Милан в последния двубой на 23 май в Атина.

Въпреки че преди две години Ливърпул триумфира именно срещу „росонерите”, за да прибере пета купа от Шампионската лига, и този сезон „мърсисайдци” са считани за аутсайдер.

Бордът на директорите в Ливърпул обаче е предложил съблазнителните 100000 паунда на човек при успех на финала. Всеки, който е взел участие в евро кампанията на Рафа Бенитес, ще получи чек с въпросните цифри. При ротационната система, която използва испанският специалист, това означава, че целият разширен отбор ще трябва да вземе премия. Така приблизителната сума, с която ще се разделят новите собственици на Ливърпул става 2.5 милиона паунда.

Общата премия е договорена още преди началото на сезона, но акционерите Том Хикс и Джордж Жилет са готови да я извадят, въпреки че не те са я обещали.

Междувременно Бенитес отрече възможността Шаби Алонсо да напусне клуба през лятото. „Това, че не съм го пуснал в един мач, не означава, че няма място в отбора. Радвам се, че играчите ми разбират това,” заяви испанският треньор.