Стана ясна една от причините, поради която Димитър Бербатов е напуснал Тотнъм и Лондон. Кварталът около стадион „Уайт Харт Лейн” е опасно място, тъй като там има много тъмнокожи. Поне така твърди бившият играч на „шпорите” Сергей Ребров.

На въпрос на руски журналист как Роман Павлюченко трябва да се адаптира към британския начин на живот, бившият украински нападател заяви: „Много тъмнокожи живеят в близост до „Уайт Харт Лейн”, така че там престъпността е много висока”.

Ребров предложи също така Павлюченко да се движи единствено с кола, ако не иска да стане жертва на обир.

Ребров никак не е на почит в Тотнъм, след като тотално разочарова по време на престоя си при „шпорите” (2000-2004г.).

„Не бих отишъл на разходка около Уайт Харт Лейн. Не е приятно да си жертва на обир. Така че предлагам на Роман да не ходи пеша, а да кара около района”.

Страшната картина допълва бившият халф на Фулъм Алексей Смертин: „Разбира се има части, където Роман не трябва да ходи сам”.

Руският вестник „Совиетски спорт” праща свой човек, който отблизо да се запознае с този квартал на Лондон. Ето какво разказва той: „Станция Seven Sisters е на 10 минути от центъра на Лондон. Отидох там и се оказа, че районът изглежда английски колкото и отборът на Арсенал”.

„Счупени прозорци на къщи, мръсни магазини продават евтини плодове и зеленчуци на всеки ъгъл, има и банди от тийнейджъри имигранти с колела”.

Кореспондентът допълва, че се радва за това, че е бил в квартала по светло: „Иначе щях да загубя много повече от 60-те паунда, които дадох на един черен търговец за билет зад една от вратите”.