Роберто Ди Матео ще напусне Челси през лятото, освен ако не получи дългосрочен договор като мениджър на клуба.

Италианецът е притеснен от слуховете, че ще получи предложение за само 12 месеца от страна на собственика Роман Абрамович, а след това позицията му ще бъде разгледана след края на следващия сезон.

41-годишният Ди Матео обаче смята, че спечелването на Шампионската лига и ФА Къп трябва да е достатъчно, за да му осигури дългосрочен договор със „сините“. Според „Сън“ той не е съгласен да изкара още една година „пробен период“ и заради това би отхвърлил подобно предложение.

Освен това към Ди Матео със сигурност няма да липсват оферти, като той самият е много заинтересован от мениджърския пост в Астън Вила.

„Знаем, че Роби може да отиде някъде другаде“, сподели изпълнителният директор на Челси Рон Гърлей. „Но той знае как ще процедираме с това. Той е наясно, че когато сме готови да разговаряме, в следващите няколко дни или следващите няколко седмици, Роби ще бъде първият, който ще има разговор. Играчите се връщат на 4 юли. В идеалния свят бихме искали треньора до тогава.“

Звездите на Челси вече обявиха своята подкрепа за Ди Матео, който води отбора в последните 11 седмици. Но Гърлей добавя: „Собственикът и бордът ще решат най-добрият път напред.“