Днес ще стане ясно дали Арсенал ще счупи 9-годишната суша без трофей в Англия. Момчетата на Арсен Венгер играят финал за ФА Къп срещу сочения за аутсайдер тим на Хъл Сити.

"Тигрите" на Стив Брус едва се спасиха в последния сезон във Висшата лига и никой от специалисти, букмейкъри и редови фенове не ги слага в сметките за трофея, а това е доста опасно за фаворита Арсенал при една издънка.

Както и да завърши мача тази вечер Хъл Сити са герои със самото достигане до финалната битка на "Уембли".

Купата на Англия за наставника на Хъл Стив Брус е особено ценен трофей и той ще направи всичко възможно да го спечели. Хъл Сити е корав отбор и ще го покаже тази вечер.

Напрежението тази вечер ще е в Арсен Венгер и Арсенал. Преди 3 години "артилеристите" загубиха битката с Бирмингам, а феновете се притесняват историята да не се повтори. Когато Арсенал е считан за явен фаворит, футболистите "прегарят" и губят. При успех тази вечер Арсенал ще влезе в доста добър психологически план в битките от Шампионската лига през есента. С трофея Арсенал ще спаси сезона, но битката ще е голяма. Да не забравяме, че пред Арсенал се изправя Стив Брус.