Най-голямото и авторитетно холандско издание "Де Телеграаф" излезе с челна страница днес, че селекционерът на местния национален отбор Луис ван Гаал е новият мениджър на Манчестър Юнайтед.

Според информацията, специалистът е имал дълги разговори във вилата си в Португалия с трима представители на висшия мениджмънт на "червените дяволи".

Договорката вече била постигната, а контрактът трябвало да влезе в сила след края на Световното в Бразилия. Той щял да бъде за три години, а холандецът дори се договорил и за бюджет за селекция.

Вестник "Де Телеграаф" твърди, че на Ван Гаал ще бъдат предложени 100 млн. евро за нови попълнения. Изданието пише още, че договорът дори вече бил подписан.

Моментално обаче последва опровержение на тази информация. Пред Goal.com говорител на английския шампион е отрекъл, че има договор с Ван Гаал.

"Все още не сме подписали с нов мениджър. Когато има нещо за обявяване, ще го направим по надлежния ред. Засега няма какво", сподели пред изданието представител на пресслужбата на клуба.

В Англия обаче веднага разтълкуваха думите му, че просто все още няма официално подписан договор, а иначе двете страни са се разбрали за условията по него.

Кой ще е мениджърът на "червените дяволи" явно ще разберем в следващите седмици. Засега временно начело е Райън Гигс, който е и фаворитът на сър Алекс Фъргюсън. Но по всичко изглежда, че преговори с Ван Гаал има, въпросът е дали договорът е толкова сигурен, колкото смятат в Холандия.