Хауърд Уеб бе определен за главен съдия на четвъртфиналния сблъсък между Манчестър Юнайтед и Челси за ФА Къп. В неделя „Театърът на мечтите“ ще приеме двата отбора с най-много трофеи от турнира.

Лондончани определено не пазят добри спомени от последния си мач срещу „червените дяволи“ с йоркширеца начело. Най-добрият английски рефер получи наряд за дербито от февруари 2012 година, когато воденият от Андре Вилаш-Боаш тим изпусна преднина от 3 гола и регистрира равенство 3:3 на „Стамфорд Бридж“.

Неделният мач обаче ще се играе на „Олд Трафорд“, а последният път, когато Уеб свири мач от турнира за ФА Къп там, бе при станалата впоследствие скандална победа на Юнайтед над Ливърпул от януари 2011 година. „Червените дяволи“ спечелиха с 1:0 в първия мач от най-пресния престой на Кени Далглиш при мърсисайдци, а след мача Райън Бабел пусна в Туитър фотоколаж на Уеб с фланелка на Юнайтед и надпис: „И те го наричат един от най-добрите рефери? Това е майтап.“

Заради атаката си Бабел стана първият играч, който бе глобен от Футболната асоциация, заради изказване в социалните мрежи.