Солидна българска група от над 200 човека ще подкрепи английския гранд Ливърпул в утрешния двубой за Лига Европа срещу румънския Униреа Урзичени. Както е известно 1/16-финалният мач реванш ще се състои на стадион „Генча” в Букурещ, тъй като стадионът на румънския шампион няма лиценз за европейските клубни турнири.

По този повод Националният фенклуб на „червените” в България организира пътуване до румънската столица, където родните фенове ще могат да подкрепят своите любимци от Мърсисайд.

Основната група тръгва от София, като се очакват сериозни подкрепления от Велико Търново, Варна, Пловдив и Враца, откъдето също има организиран специален транспорт.

При добро стечение на обстоятелствата, това може да се окаже само началото на една обиколка на Балканите. Ако Ливърпул успее да отстрани Униреа, а в същото време Фенербахче се справи с френския Лил, двата тима ще мерят сили на осминафиналите в турнира. В първите двубои мърсисайдци победиха минимално с 1:0 на „Анфийлд”, а Фенербахче загуби 1:2 на френска земя.