Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Райън Гигс потвърди, че Уейн Рууни и Фил Джоунс ще бъдат готови да участват в мачовете на националния отбор на Англия по време на Световното първенство в Бразилия.

Джоунс получи контузия на рамото в началото на последния мач на "червените дяволи" срещу Хъл, спечелин с 3:1. Рууни пък пропусна последните две срещи на тима заради проблем в слабините и е под въпрос и за следващия двубой на тима срещу Саутхемптън.

"Контузията на Фил не е толкова сериозна, колкото мислехме по време на мача. Той няма да бъде на разположение за неделя, но ще бъде ОК за Световното", заяви Райън Гигс.

Уелсецът допълни, че Уейн Рууни е тренирал наравно със своите съотборници през седмицата, но и че мачът срещу "светците" ще му дойде в повече като натоварване.

Списъкът от 23-мата футболисти, които ще представляват Англия на Мондиала, ще бъде обявен в понеделник от селекционера Рой Ходжсън. На подготвителния лагер в Португалия той ще вземе и още 7 играчи, които да заменят контузените по време на въпросния лагер, ако има такива.

Отборът на Ходжсън ще се завърне в Англия на 30 май за контрола с Перу, след което ще замине за Маями за последните проверки срещу Еквадор и Хондурас.

Първият мач на англичаните на Световното първенство е срещу Италия на 14 юни.