Цяла Португалия отпразнува днес рождения ден на своя любимец – Кристиано Роналдо. Крилото на Манчестър Юнайтед навърши днес 23 години, а чисто съвпадение бе, че успя да посрещне празника на родна земя. Роналдо се присъедини към националния отбор на Португалия в неделя, преди контролата срещу Италия утре.

Младокът, който по принцип демонстрира добро самочувствие, на днешния ден показа, че е започнал да съзрява. Той заяви пред медиите в Португалия, че се притеснява, че няма да е в топ формата, в която е в момента, по време на Евро 2008. „Тогава ще има доста натрупана умора в мен, ще съм изиграл страшно много мачове. Ще трябва да си почина добре преди това, за да съм на ниво.”

Роналдо, който вече има 36 мача този сезон, е наясно, че именно от него се очаква да води отбора напред. „Ще бъда готов за това. Напрежението ще бъде огромно, но мотивацията също ще е голяма.”

Крилото предупреди, че и утре, в Цюрих срещу Италия, неговият тим трябва да действа сериозно и зряло. „Нямаме победа над Италия вече близо 32 години и трябва да се опитаме да променим това,” заяви Кристиано.

Какво си пожела Кристиано Роналдо за рождения ден?! Може би да е най-добрия футболист в света…”Това е мечтата на всеки. Аз показах, и в клуба си, и в националния отбор, какво мога. Мисля, че израснах достатъчно. Сега съм сред привилегированите и се чувствам готов за бъдещите предизвикателства.”

Относно конкуренцията с Кака и фактът, че остана зад него във всички класации, Роналдо се пошегува: „Кой казва, че той е най-добрият. Разбира се, че аз съм най-добър,” но обясни: „Няма какво да доказвам пред хората. До Европейското има няколко месеца и там ще видим кой е най-добрият.”