Портсмут продължава да е без победа вече почти два месеца във Висшата лига, и макар да е на дъното в класирането, продължава да дълбае надолу. Поредното неприятно хапче за феновете на южняшкия тим поднесе Фулъм, като в Лондон домакините взеха своето с 1:0.

Това е осмо поражение за Помпи в последните 11 срещи в Премиършип. Тимът е с 15 точки от 23 мача, като засега спасителният бряг е на шест, но все повече се отдалечава с всеки изминал кръг. Положението не се подобрява и от факта, че в събота на Портсмут предстои гостуване на шампиона Манчестър Юнайтед.

Фулъм пък се закрепи в златната среда – 10-то място и 30 точки със спечелените три. Джонатан Грийнинг реализира първия си гол с екипа на лондончани, за да донесе минималния успех. Всъщност, Помпи имаше повече възможности да открие резултата, и като цяло атаките на момчетата на Аврам Грант бяха по-опасни и интересни.

Логиката обаче обърна гръб на гостите и липсата на концентрация пред вратата на Марк Шварцер се оказа фатална. Двубоят вървеше към равенство, когато в 74-та минута Грийнинг се възползва от грешка в отбраната и наказа пропуските на Помпи.

След като получиха попадението, гостите тотално съкрушени се отказаха да търсят изравняване, и на практика двубоят приключи в този момент.