Отборите на Мидълсбро и Уест Хем спечелиха вторите си победи в първенството на Англия и с по 6 точки се изкачиха на върха до днешните лидери Челси и Ливърпул. Мидълзбро обърна с 2:1 новака Сток Сити, докато Уест Хем размаза с 4:1 Блекбърн, а последните две попадения дойдоха в последните секунди на мача.

Уигън и Портсмут спечелиха първи точки през новия сезон, след като спечелиха крупни победи като гости. Уест Бромич стигна също до първата си точка като гост, но при нулево равенство с Болтън.

Амди Файе беше отстранен в 38-ата минута от състава на Сток Сити, а две минути преди това Алфонсо Алвеш откри резултата с отлично изпълнение на свободен удар. Стюърт Даунинг пропусна дузпа за домакините от Мидълсбро, а новото попълнение Джъстин Хойт си вкара автогол и изравни за Сток Сити.

Крайното 2:1 в тяхна полза оформи Тунджай Шанлъ, който се разписа пет минути преди края. Тимът на Гарет Саутгейт затвърждава доброто си представяне, което демонстрира и при инфарктното поражение от Ливърпул миналата седмица.

В добавеното време с попадения на Крейг Белами и Карлтън Коул чуковете стигнаха до убедителното 4:1 над Блякбърн. Новото попълнение Амр Заки също се отчете с два гола при успеха с 5:0 на Уигън като гост на Хъл Сити.