Ръководството на Портсмут имаше работа в последния ден от трансферния прозорец в Европа. Помпи се раздели с капитана си Деян Стефанович, но подписа със защитника на Челси Глен Джонсън.

Сръбският ветеран Стефанович се присъедини към Фулъм с трансфер за 1 милион паунда и подписа договор за две години. Мениджърът на „котиджърс” Лори Санчес остана много доволен от покупката: „Деян е невероятен защитник с огромен опит както в Англия, така и в международни срещи. Той разбира много играта, хвърля се смело и е наясно със скоростта на Премиършип, затова не се съмнявам, че ще стане ценен наш кадър.”

Междувременно, докато Стефанович напускаше „Фратън Парк”, там се завърна Глен Джонсън. Портсмут заплати на Челси 4 милиона паунда за услугите на десния бек, който парафира за четири години. Миналият сезон Джонсън игра отново в състава на Хари Реднап под наем.

„Фактът, че играх тук миналата година, бе от огромно значение за моето решение. Мениджърът Хари Реднап също оказа влияние и наклони везните, защото той има вяра в мен,” заяви Глен Джонсън. „Искам да играя във възможно най-много мачове и знам, че тук мога да го правя.”