Сред големия списък със спрягани имена за нов мениджър на Челси вече е и това на Марко ван Бастен.

Според английските медии обаче, наставникът на националния отбор на Холандия може да се окаже начело на лондонския клуб едва през следващото лято.

Специалистът няма намерение да поднови договора си с футболната федерация на „лалетата”, а и вече обяви, че ще напусне тима след края на Европейското първенство през 2008 година.

Според някои източници Ван Бастен вече се е срещнал с Роман Абрамович този уикенд по време на загубата на Челси и Авраам Грант от Манчестър Юнайтед с 0:2.

Не е изключено кандидатурата на Ван Бастен да е била повдигната пред собственика на Челси от Гуус Хидинк. Слуховете се пораждат и от факта, че селекционерът на „лалетата” и Абрамович са седели много близо един до друг в ложата на стадиона по време на двубоя от Премиършип в неделя.

Футболната федерация на Холандия опроверга всички слухове за напускането на наставника на националния отбор, като от централата заявиха, че Бастен е пътувал до Манчестър, за да наблюдава изявите на 36-годишния вратар на „червените дяволи” Едвин ван дер Саар.