Собственикът на Челси Роман Абрамович ще трябва да брои 50 милиона паунда, след като уволни мениджъра на тима Андре Вилаш-Боаш. Поредната управленска грешка на руския олигарх ще му струва по-скъпо, отколкото всяка друга, дори и от покупката на Фернандо Торес, пишат медиите на Острова.

Вчера португалският специалист бе уволнен след неуспешното представяне на тима в течение на сезона, а за негов временен заместник бе назначен помощникът му – Роберто Ди Матео.

Само през юни миналата година Роман Абрамович се бръкна с 13,3 милиона паунда компенсации към Порто, за да вземе треньора им. Руснакът вече погаси дължимата от 10 милиона паунда сума на Карло Анчелоти и треньорския му щаб.

Но Андре Вилаш-Боаш, само за 36 седмици от 3-годишния му договор, е струвал по 90 хиляди паунда на седмица, прибирайки почти 3,5 милиона паунда за 40 мача.

Роман Абрамович ще плати още 11 милиона паунда компенсации на португалеца, след неговото отстраняване от поста.

Ако към тази сума се прибави и тази, която собственикът ще извади за назначаването на нов мениджър-суперзвезда, общата цена ще излезе повече от 50 милиона паунда, което е приблизително колкото струва футболистът Фернандо Торес.

След поражението с 0:1 от Уест Бромич в събота, Челси записа най-слабия старт на сезона от 2001 година насам. Андре Вилаш-Боаш не успя да овладее съблекалнята, след като влезе в открит конфликт с част от лидерите на тима, което му коства и работата.