Нападателят на Челси Клаудио Писаро е поредният футболист от английската Висша лига, чието име е замесено в секс скандал. Футболните власти в родината на играча – Перу, разследват участието му в оргия и бъдещето на Писаро в националния отбор е под сериозна въпросителна.

Капитанът на Перу бе споменат заедно с някои от съотборниците си в телевизионно предаване, което изобличи играчи, завели момичета и пиянствали по цяла нощ в хотелските си стаи. Журналистите твърдят, че това се е случило точно преди националният отбор да бъде разгромен от Еквадор с 1:5 във важна квалификация за Мондиал 2010.

Жувенал Силва, президент на Селекционната комисия към перуанската федерация, е започнал официално разследване по обвиненията на журналиста Хайме Байли.

Силва заяви: „Онези, които наистина са участвали, няма повече да носят никога националната фланелка, щом се докаже вината им. Ще изискам доклад от шефа на сигурността към националния отбор, за да решим дали твърденията на Хайме Байли са верни. Най-добре е да разследваме, тъй като, ако всичко се окаже лъжа, играчите ще бъдат спокойни.”

„Също така ще се допитаме до селекционера Хосе дел Солар, от когото също искаме писмен доклад за случилото се след мача с Бразилия. Много съм притеснен от всичко това, тъй като в репортажа се споменаваха конкретни имена. По тази причина изискваме да знаем подробности, като тази, кой на кой етаж е бил по време на лагера,” допълни Жувенал Силва.

Според материала на Хайме Байли, оргията се е състояла в луксозния хотел „Лас Инкас”, където отборът на Перу е отседнал след равенството 1:1 с Бразилия, преди поражението с 1:1 от Еквадор три дни по-късно.

Писаро освен останалото е обвинен, че е напускал хотела и се е прибирал в малките часове, много след вечерния час.

До момента Клаудио Писаро отрича обвиненията и твърди, че не е сторил нищо нередно. Перу има само две точки до момента в своята квалификационна група за Мондиал 2010.

От Челси отказаха да коментират ситуацията с мотива, че това е работа на Перуанската футболна федерация.