Съндърланд ще играе първия финал в своята история, след като отстрани Манчестър Юнайтед след изпълнение на дузпи във втория мач от полуфиналите за Купата на Лигата.

След като първата среща завърши с успех за "черните котки" с 2:1, на реванша на "Олд Трафърд" Юнайтед водеше с 1:0. При такъв резултат завършиха редовните 90 минути, след което правилникът повеляваше продължения.

Ако в продълженията резултатът се бе запазил, "червените дяволи" щяха да са на финал. Вместо това обаче, в последните секунди от продълженията, двата отбора си размениха по един гол, приключиха при 2:1 за Юнайтед, и оставиха всичко на дузпите.

Дузпите също преминаха не по-малко драматично, с обрати, пропуски и спасявания, но накрая победител бе Съндърланд, и именно той ще играе на финала на 2 март, срещу Манчестър Сити.

Всичко това се разигра и пред погледа на бившия мениджър на Ман Юн сър Алекс Фъргюсън, който гледаше невярващо до финалния съдийски сигнал.

ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ ОТ МАЧА!

Пореден шамар за Ман Юн, страшен завършек, дузпи и финал за Съндърланд

източник: Gulliver/Getty Images

Манчестър Юнайтед игра по-добре през първото полувреме, като рано-рано Хавиер Ернандес пропусна отличен шанс, а малко по-късно и Дани Уелбек не успя да се разпише.

В 37-та минута все пак домакините стигнаха до попадение. Янузай центрира от корнер, Джонатан Евънс бе оставен непокрит на далечната греда, и отклонената от Дани Уелбек топка бе вкарана с глава от него във вратата.

След почивката всичко по-интересно се случваше в половината на Манчестър Юнайтед, и Съндърланд определено диктуваше хода на събитията. Адам Джонсън и Маркос Алонсо използваха всяка възможност да шутират към вратата на Де Хеа. И двамата треньори бяха принудени в края на редовното време да направят принудителни смени заради контузии. Съотношението обаче не се промени, и гостите бяха по-активни.

Стивън Флетчър за Съндърланд и Аднан Янузай за Ман Юнайтед бяха на върха на най-интересите атаки в първото продължение, но без резултат.

Пореден шамар за Ман Юн, страшен завършек, дузпи и финал за Съндърланд

източник: Gulliver/Getty Images

Невероятното се случи едва в последните минути на второто продължение. Фил Бардзли пропусна първия си шанс, но в 119-та минута не сгреши и след кошмарна грешка на Давид Де Хеа, ударът му от 15-тина метра влетя във вратата на Ман Юнайтед. Веднага след подновяването на играта обаче, Хавиер Ернандес остави Юнайтед в играта, реализирайки след асистенция на младия Янузай.

Така, след 120 минути, и пълно равенство - 3:3 от двата мача, се стигна до дузпите.

Крейг Гарднър пропусна първата, но веднага след това и Дани Уелбек стреля над гредата. Де Хеа спаси следващия удар, на Стивън Флетчър. Дарън Флетчър най-после вкара, и изведе Ман Юн напред. Маркос Алонсо изравни.

Маноне спаси удара на Янузай, а Сунг-Йонг Ки вкара.

Фил Джоунс изстреля топката в аут, но Адам Джонсън не успя да прати Съндърланд на финал!

Това обаче стори Вито Маноне, който спаси последния шут на Рафаел, за да се класира Съндърланд за първи път в битката за трофея на "Уембли"!

За Ман Юнайтед пък, единственият път към Шампионската лига засега остана спечелването на най-силния европейски клубен турнир.

Пореден шамар за Ман Юн, страшен завършек, дузпи и финал за Съндърланд

източник: Gulliver/Getty Images