Портсмут не се е отказал от продажбата на Бенжани Мрувари. За това намекна мениджърът на южняците Хари Реднап тази сутрин в интервю за ББС. До късно през нощта се очакваше потвърждение, че африканецът е подписал с Манчестър Сити, но такова не пристигна.

Според информациите, и в момента ръководителите на футболната Висша лига разглеждат документацията по случая, а изпълнителният директор на Помпи Питър Стори е в централата, за да помага на шефовете.

„Манчестър Сити са попълнили само половината от необходимите документи снощи и не знам каква е процедурата сега,” заяви Реднап. „Знам, че на Питър Стори му бе съобщено снощи, че сделката е финализирана. Питър обсъжда случая сега с Висшата лига, за да видим какво ще правим.”

Реднап призна, че ако трансферът на Бенжани не се осъществи, касата на Портсмут ще е напълно празна, тъй като клубът похарчи 7 милиона за Джърмейн Дефоу снощи.

„Ако Бенж се върне, ще трябва да измислим нещо,” коментира още Реднап. „Той е добър играч и ние не искаме да се разделяме с него. Но просто трябваше да балансираме и с финансите, като взехме Дефоу, трябваше да продадем него.”