Полицията в Манчестър обяви, че сега е по-подготвена от гостуването за гостуването на Рома от миналата година и ще се справи с охраната на утрешния двубой на Олд Трафърд.

„Поучили сме се от сблъсъците през миналата година и трябва да се подсилим в някои аспекти на полицейската операция”, заяви Джон Грейвс, който е отговорникът от страна полицията за охраната на двубоя.

„Ние покриваме летището, в ход е операция в центъра на града, която да трябва да следи за случващото се там. Убеден съм, че разполагам с достатъчно ресурси на мое разположение.”

„Ситуацията е доста по-различна от миналата година, сега няма толкова голяма опасност и двата тима могат да загубят и въпреки това да се класират, през миналия сезон положението беше всичко или нищо и пътуваха много повече привърженици.”

Грейвс добави, че полицаи под прикритие ще се смесят с феновете на Юнайтед и Рома. Също така бе заявено, че италиански служители на реда ще пътуват до Манчестър за да подопомогнат английските си колеги в охраната на двубоя.