Английският национал Джърмейн Дефоу има да си пати още от полицията на Острова. Нападателят си навлече гнева на властите, след като обяви, че ще ги съди за неправомерно задържане. След като няколко пъти за последната година бе спиран от катаджии по улиците, книжката му бе отнета, и дори му се наложи да посети ареста.

Полицаите обаче прекалили с последното, тъй като в момента на задържането Дефоу обжалваше отнемането на шофьорското му разрешително. По тази причина адвокатът на футболиста излезе преди няколко дни и заяви, че местното управление ще бъде дадено под съд за тормоз.

Още по-яростна бе реакцията на адвоката след снощи, когато Дефоу отново бе спрян от пътна полиция, докато се прибирал към дома с черното си Ферари. Ник Фрийман определи действията на униформените като „извън всякакви граници”. Адвокатът заяви снощи, че Дефоу иска да получи уверение от властите, че последния инцидент, случил се около 11.15 вечерта, не е тормоз.

„Най-малкото, това е грешка. В най-лошия случай, това е далеч по-страшно. Господин Дефоу бе спрян без каквато и да било причина, на път за дома си от къщата на своята майка,” каза той.