Новият мениджър на Блекпул Пол Инс заяви, че неговият син Томас струва 25 милиона паунда, ако сумата, която Манчестър Юнайтед плати за Уилфрид Заха, се използва като база за сравнение.

През лятото се очаква крилото да премине в клуб от Висшата лига, като най-настойчиви в преследването му бяха от неговия бивш тим Ливърпул. Мърсисайдци обаче така и не се разбраха за цената му с ръководството на „мандарините“ и сделката пропадна.

В същото време Манчестър Юнайтед плати 15 милиона паунда за Заха, който е сред лидерите на Кристъл Палас с 6 гола и 8 асистенции. Том Инс от своя страна блесна още по-ярко, като до момента е отбелязал 18 попадения и е дал 12 голови паса.

„Щом Заха струва 15 милиона паунда, Томас трябва да бъде поне 25. Ако сравнявате двамата, Том трябва да бъде по-скъп“, каза Инс-старши. „Заха е фантастичен играч, не ме разбирайте погрешно. Той е по-добър бегач и има доста трикове, докато Томас е по-директен, предизвиква ситуациите и вкарва голове.“

„Става дума за момче от Чемпиъншип, което е отбелязало 18 гола. Като погледнете лидерите при голмайсторите, ще видите, че всички са нападатели, а той е сред тях. Според мен наистина Том може да достигне тази цена. Щом Палас поискаха 15 милиона за Заха с неговите 6 гола, то няма как да се зачудиш колко ще струва Томас. Естествено, трудно ще получим такава сума за него, защото не се е доказал във Висшата лига, но в крайна сметка цената му трябва да надвишава 15 милиона“, завърши Пол Инс.