Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Ливърпул Пол Инс смята, че с едно или две класни попълнения и Юрген Клоп начело договина мърсисайдци могат съвсем спокойно да се намесят в битката за титлата.

Към момента „червените“ заемат 9-ото място в класирането на Висшата лига, като изостават с 13 точки от лидерите Арсенал и Лестър. От четвъртото място и Тотнъм ги делят 8. Това е факт заради загубата с 0:1 от Юнайтед в дербито през уикенда, в което обаче Инс видя и доста позитиви за Ливърпул.

Клоп се оказа по-лош от Брендън Роджърс

„Не смятам, че те са чак толкова далеч от битката за титлата. Ако анализирате мача срещу Юнайтед, те създадоха доста шансове и с толкова положения биха могли да спечелят, не един, а два мача“, каза бившият английски национал.

„Просто не са достатъчно ефективни във финалната третина. Мисля, че им липсва онзи тип централен нападател, който умее да действа в наказателното поле и може да вкарва по 20 гола на сезона. Ливърпул показва някои наистина страхотни неща, пресират високо и на мен ми допада начинът, по който Клоп се опитва да ги вдигне. Все пак става дума за работа, коато все още тече. Ако той доведе един или двама играчи за следващата година, мисля, че те ще бъдат сила“, добави Инс.