Мениджърът на Съндърланд Густаво Пойет призна, че най-вероятно водещият нападател на тима Конър Уикъм ще бъде продаден, ако не подпише нов договор.

21-годишният англичанин се включи много силно във финалната част от сезона и с важни голове помогна за оцеляването на „черните котки“ в елита. Таранът се разписа общо пет пъти в последните мачове за кампанията във Висшата лига и се превърна в любимец на феновете.

Проблемът за Пойет и Съндърланд е, че талантът има договор само до края на предстоящия сезон, което означава, че друг клуб може да го отмъкне за сравнително ниска трансферна сума през зимата.

„За мен ситуацията на Конър е ясна – той трябва да подпише нов договор или ще го продадем“, коментира уругвайският наставник. „Няма друг вариант.“

„Той е много ценен за клуба и ние платихме много пари за него (8 милиона паунда на Лийдс през 2011 година – б.р.). През миналия сезон той бе ключова част за нашето спасение и се показа като важен играч. Той обаче трябва да разбере, че клубът трябва преди всичко да се грижи за собствените си интереси.“

„Предполагам, че и в единия, и в другия случай ще стигнем до сделка. Кой вариант ще се осъществи? Не зная – това не е моя работа, а на спортния директор Лий Конгъртън“, завърши Пойет.