Асистент мениджърът на Тотнъм Густаво Пойет похвали играчите си за усилията им, въпреки загубата с 1:2 като гост на Арсенал, но не скри яда си от начина, по който „топчиите” стигнаха до успеха.

Тотнъм съумя да извади Арсенал от обичайното русло на игра и рушеше плана на Арсен Венгер през цялото първо полувреме, но още в началото на второто домакините успяха да поведат.

„Шпорите” имаха шанс да си тръгнат с нещо повече от почетна загуба, но Роби Кийн пропусна дузпа, а Никлас Бендтнер заби победния гол за Арсенал малко след това.

Гус Пойет бе очевидно разочарован от стечението на обстоятелствата.

„Дойдохме тук с ясното съзнание, че ще ни бъде много трудно да спечелим. Но направихме перфектен мач, затова е толкова разочароващо да си тръгнем победени,” сподели той.

Пойет отказа да обвини капитана Роби Кийн за това, че не отбеляза дузпата, но призна, че е бил много изненадан. „Всеки от нас си мислеше, че ще вкара, но за съжаление не стана. Дори след като ударът му бе спасен, все още не вярвах, че ще загубим,” добави помощникът на Хуанде Рамос.

Тъжното изражение на Пойет бе заменено от леко ядосан образ, когато бе попитан за победния гол на Арсенал. „Да, случва се за пореден път. Да допуснеш гол от статично положение е много, много дразнещо,” каза той.